Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на sanbg
Име:
Oрхидея Иванова

Възраст:
42

Пол:
жена

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
8

Блогъри добавили в любими:
2

Блог вълни:
8
Последни постинги
11.07.2013 22:12 - пътят
Какво е духовно развитие ? В действителност под духовно развитие разбираме много неща. На някои им трябва да прочетат много много книжчици .Други го постигат с лекота. Духовното развитие идва от - развитие на духа ,душата и освобождението на съзнанието. Простичко е ! Много простичко. Всеки ден сме на крачка към издигането на душата ни . Това не е чин или ранг, а низ от избори които сме направили много отдавна . Душата не пита мисълта какъв урок да поиска от живота ,нито на къ...де да ни отведе. Всеки урок , всяка трудност ни води към нашето истинско аз.Това скритото ,нежно и непокътното същество. Нашата нежна душа. Простичко говори ,простичко прави и далеко стигни. Когато извършваме самият акт на духовно развитие ,за да се издигаме все по - нависоко е необходимо само едно усилие : всичко да става по естествен начин .Напълно естествен начин.Колкото повече се насилваме да сме повече и повече,толкова повече ще се объркваме. А това е простичко - душата когато е готова да се издигне -то става. Нашата роля е да направим минимални усилия.Въпреки трънливият път ,да продължим да вървим към доброто и обичта


Категория: Лични дневници
Прочетен: 448 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 11.07.2013 22:14
От 01.06 до 11.06.2013 г. включително ще се проведат за всички желаещи непрекъснати енергийни сесии от Канада за личностно развитие. Необходимо е само човек да отдели 10-15 мин. на ден в този период и да помоли своя духовен водач да го включи в енергийните сесии.

Кирил Стоянов е учител по рейки и медитация. Роден е на 22.05.1970 г. в гр. Перник, България. От години се е посветил на древните науки Рейки и Медитация, които практикува предимно в гр. София. Настоящите си знания е придобил от личния си опит в България, Индия и Тибет. Ученик е на д-р Самир Кале, който е ученик на Сатя Сай Баба.
Категория: Хоби
Прочетен: 1659 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.08.2013 15:22
10.03.2012 19:31 - ЛЮБОВ
Любовта е едно от най-красивите усещания.Тя е копнежа който ни кара да летим и стимулира импулса в желанието за живот.Тя има много измерения  - към растенията ,животните , творчеството ,природата и т.нат.

Често свързваме любовта с влюбването.Което е две различни чувства.Бъркай ги допускаме много грешки ,а после страдаме.Влюбването е свързано с притежанието ,привличането , докосването ,привързаността.Влюбването е болезнено.Ние нищо не притежаваме на този свят. Това е илюзията с която се заблуждаваме всеки ден . Искаме ,стремим се и объркваме в хиляди чисто човеш отношения.По свое му така сложни.А е толкова простичко да осъзнаеш ,че единствено любовта въздига и води към щастието.

Обичта и любовта изискват известна доза отговорност към ближният. Да даряваш без очаквания ,да обичаш въпреки страданията ,да прощаваш въпреки раните ,да бъдеш себе си въпреки всичко.

ОБИЧАЙТЕ !

Категория: Други
Прочетен: 1846 Коментари: 5 Гласове: 2
04.03.2012 15:39 - ПРОЩЕНИЕ
Прошката е едно най-святите действия на които сме способни.Да простиш на близките ,да простиш болката ,да простиш на живота ,да простиш на себе си - е трудна задача.
Да простиш означава да се освободиш от състояние на гняв ,омраза и неправда.Тя върши чудеса.Прошката разкрива пътят към светлината и доброто.Обърни лицето си към любовта.Когато прощаваме от сърце намираме вътрешен мир . Светът става по -светъл и красив ,защото сме се освободили от негативните нагласи спрямо него.Тя започва да действа още от първият момент на замисъл.Толкова  е просто ,а толкова трудно за изпълнение ,понеже ние се крием зад егоизъм и гордост,често не достигаме до нея.Тя е велика !!!! Прощавайте на ближния за грешките му спрямо вас, прощавайте на враговете за техните негативни мисли.Вие сте тук да обичате ,да творите ,да дарявате.Отключете се за красотата на този ден ,чрез своята прошка.Когато простите и те ще ви просят.Живота е благ към тези които умеят да прощават ,а наградата е безкрайна радост от самият него.Щастието е заключено във вас.И единственият ключ към него е прошката.Това е тайнството което се случва вътре във вас.Във вашите мисли,във вашето сърце ,за вашата обич .... Тайнство изпъленено с много любов - към живота,към ближния ,към самите вас !!!







Категория: Други
Прочетен: 1701 Коментари: 2 Гласове: 0

ЗАБЕЛЯЗАЛИ ЛИ СТЕ ,ЧЕ ИМА ХОРА КОИТО  СЯКАШ В ЖИВОТА ИМ ВЪРВИ -ВСИЧКО КЪМ КОЕТО СЕ СТРЕМЯТ ГО ПОСТИГАТ С ЛЕКОТА? ЗАЩО Е ТАКА ?

СБЪДВАНЕТО НА НАШИТЕ ЖЕЛАНИЯ ИЗЦЯЛО ЗАВИСИ ОТ ЧИСТОТАТА НА НАШИТЕ МИСЛИ ! ДА СИ ЧИСТ В МИСЛИТЕ ОЗНАЧАВА ДА ИЗВЪРШВАШ ДЕЙНОСТ БЕЗ ЗАД НАМЕРЕНИЯ ИЛИ ЖЕЛАНИЕ ЗА ДОКАЗВАНЕ.АКО СЕ СТРЕМИТЕ ДА СЕ ДОКАЗВАТЕ ПРЕД НЯКОГО ТОВА ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ЖЕЛАНИЯТА ВИ СЕ РЪКОВОДЯТ ОТ ЧУЖДОТО МНЕНИЕ.В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ Е ТАКА !  ЖЕЛАНИЯТА СЕ КОГАТО ВЪТРЕШНО СМЕ ПОТИКВАНИ ДА ПРАВИМ НЕЩО Т.Е. ИЗЧИСВАЙКИ СЕ ЧРЕЗ ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ПРЕДРАСЪДЪЦИ В ЖИВОТА НИ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СЛУЧВАТ ХУБАВИ НЕЩА . ЧИСТИТЕ МИСЛИ ИЗПЪЛВАТ ДУШИТЕ НИ С ЛЮБОВ И ТАКА ЗАПОЧВАМЕ ДА БЪДЕМ ЦЯЛОСТНИ ,КАТО ЛИЧНОСТИ.ДРЕБНИТЕ ЕЖЕДНЕВНИ ПРОБЛЕМИ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В РУТИННОСТ,А ВСИЧКИ СТАРАНИЯ СА НАСОЧЕНИ В ЕДНА ПОСОКА .

ВОЛЯТА И ВЯРАТА ИГРАЯТ СИЛНА РОЛЯ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯТА В ЖИВОТА.ЗА ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО ИСКАШ ,СЛУШАЙ ВНИМАТЕЛНО КОПНЕЖА НА СЪРЦЕТО!  РАЗУМА И БЯГСТВОТО ОТ РИСКУВАНЕТО ,ОГРАНИЧЕНИЕТО В ОБЩОПРИЕТИТЕ РАМКИ НЕ ВОДЯТ НИЩО ХУБАВО.

УСМИХНЕТЕ СЕ НА ТОЗИ ДЕН ,ЗАЩОТО ТОЙ УТРЕ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В МИНАЛО.ВИЕ САМИТЕ СЪЗДАВАТЕ ЕМОЦИИТЕ СИ !

Категория: Други
Прочетен: 3645 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.01.2012 12:33
Търсене

За този блог
Автор: sanbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 70519
Постинги: 27
Коментари: 29
Гласове: 52
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930